Εκδήλωση ΜΕΚΕΑ: “Μόνη Λύση η ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας σε ρήξη με την παγκοσμιοποίηση”- Τα βίντεο των Ομιλιών

Η επιτυχής εκδήλωση του ΜΕΚΕΑ στις 31 του Μάη συνέβαλε σημαντικά στην διατύπωση της πιο επιτακτικής ανάγκης από ποτέ να δημιουργηθούν άμεσα πυρήνες του Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση για να ανατραπεί η σημερινή καταστροφή. Πυρήνες που θα κάνουν τους στόχους περί άμεσης και μονομερούς εξόδου από την ΕΕ σε ρήξη με τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης (ΠΟΕ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα κλπ) να ριζώσουν στην κοινωνία. Σε συνέχεια της αυξανόμενης δυναμικής του ΜΕΚΕΑ, η εκδήλωση αυτή ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο, με τους ομιλητές να αναλύουν σημαντικά και επίκαιρα θέματα.

6

Θέμα της εκδήλωσης ήταν η καταστροφή που υφίσταται ειδικά τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός λαός μέσα στην ΕΕ και την νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, οι σχετικές εξελίξεις σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την αμφισβήτηση της ΕΕ και την άνοδο των νεο-εθνικιστικών κινημάτων που στηρίζονται από τα θύματα της Νέας15 Διεθνούς Τάξης λόγω ειδικά της σημερινής χρεοκοπίας της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς». Παρουσιάστηκε η πρόταση εξόδου από τον λαϊκό όλεθρο μέσα από ένα πρόγραμμα Οικονομικής Αυτοδυναμίας που θα πρέπει να χτυπήσει την Οικονομική Κατοχή που επιβάλλουν η Υπερεθνική Ελίτ και οι ντόπιες ελίτ μαζί με τους προνομιούχους πολιτικούς, πνευματικούς κλπ. εκπροσώπους τους. Ένα τέτοιο λαϊκό μέτωπο όπως το ΜΕΚΕΑ είναι αναγκαίο τόσο στην Ελλάδα ό
σο και σε κάθε χώρα, της οποίας ο λαός αντιλαμβάνεται ότι το βασικό ζήτημα σήμερα είναι η ανάκτηση της οικονομικής και εθνικής του κυριαρχίας ως προϋπόθεση για μια νέα Δημοκρατική Κοινότητα Αυτοδύναμων εθνών και λαών.

 

Ακολουθούν οι ομιλίες:

Σπύρος ΜεθενίτηςΤα αίτια της καταστροφής και η ένταξη στην ΕΕ

 

Σάκης Αδάμ- Κριτική στην Αριστερά με βάση τη στρατηγική του ΜΕΚΕΑ και η Οικονομική Αυτοδυναμία

 

Τάκη ΦωτόπουλοςΤο πανευρωπαϊκό κίνημα για εθνική & οικονομική κυριαρχία ενάντια στην ΕΕ —Γιατί είναι επιτακτική η άμεση έξοδος μας από την ΕΕ για την έξοδο από την καταστροφή

 

Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε, εν τέλει, την ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε με παρεμβάσεις και ερωτήσεις από το κοινό. Θίγονται θέματα όπως τα ανοιχτά σύνορα, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, το πώς μπορούμε να οργανωθούμε για ένα ΜΕΚΕΑ με στόχο την οικονομική αυτοδυναμία, τον ρόλο της “αριστεράς” και την απόλυτη λογοκρισία κάθε φωνής που μιλάει ξεκάθαρα ενάντια στην ΕΕ & την παγκοσμιοποίηση.

Share

Author: admin

Share This Post On