ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΚΕΑ: Για μια πραγματική και μόνιμη έξοδο από την καταστροφή (Τρίτη 30/5/2017)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΑΦΙΣΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ-ΜΕΚΕΑ-2017-05-30

Καλούμε κάθε θύμα της παγκοσμιοποίησης, κάθε πατριώτη και πατριώτισσα, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές, σε εκδήλωση που διοργανώνουμε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 – Είσοδος και από Σόλωνος – αίθουσα “Α. Τρίτσης”) στις 30/5 και ώρα 18:45, για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βγούμε από την ολοκληρωτική καταστροφή στην οποία μας καταδίκασαν οι ξένες ελίτ και οι ντόπιοι συνεργάτες τους και πώς μπορεί ο καθένας από μας να συμβάλει στην τιτάνια προσπάθεια εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης του λαού μας.

Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Τάκης Φωτόπουλος, που θα εξηγήσει γιατί ο αγώνας κατά του καθεστώτος οικονομικής κατοχής στην Ελλάδα είναι αναπόσπαστο τμήμα του πανευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης και των θεσμών της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΠΟΕ, ΝΑΤΟ κλπ), όπως εκδηλώθηκε στη Βρετανία, τη Γαλλία, της ΗΠΑ κλπ, όπου οι λαοί έδειξαν ότι αντιστέκονται με πρωτόγνωρο σθένος στην οικονομική, πολιτική αλλά και πολιτισμική υποδούλωση που επιβάλλουν οι ελίτ. Η κρίσιμη συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος επιβάλλει σε κάθε λαό που θέλει την οικονομική και εθνική του κυριαρχία να οργανωθεί στη χώρα του για να επιβάλλει τις θεσμικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για τον στόχο αυτό, όπως ήδη κάνει ο Βρετανικός λαός με το Μπρέξιτ. Στη συνέχεια, ο Σπύρος Μεθενίτης θα περιγράψει τις αμεσοδημοκρατικές οργανωτικές αρχές του ΜΕΚΕΑ και την επιτακτικότητα συμμετοχής μας στις τοπικές του ομάδες (καθώς και τη λειτουργία τους), ώστε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο όχημα για να αγωνιστούμε για οικονομική, πολιτική καθώς και για πολιτιστική κυριαρχία.

Γι’ αυτά πρέπει ν’ αγωνιστούμε, ενάντια στον ολοκληρωτικό πόλεμο συσκότισης των αιτίων της κρίσης που επιβάλλουν  οι ελίτ μέσω των ΜΜΕ κλπ. που ελέγχουν, αλλά και στα άκρως αποπροσανατολιστικά ή επικίνδυνα μισόλογα της παγκοσμιοποιητικής “Αριστεράς” (“πατριωτικής” και “αντικαπιταλιστικής”) που μιλά απλά για έξοδο από το ευρώ ή αορίστως και από την ΕΕ, (αν δεν περιμένει την αντικαπιταλιστική επανάσταση σε τρία τέρμινα), χωρίς όμως την αναγκαία αποδέσμευση από την ίδια την Παγκοσμιοποίηση και τους θεσμούς της και εντελώς νέους γεωπολιτικούς προσανατολισμούς, σαν αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε συστημική αλλαγή στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν επίσης συνοπτικά δύο νέα βιβλία: Η ελληνική έκδοση του βιβλίου του Τάκη Φωτόπουλου «Η Νέα Διεθνής Τάξη σε Δράση: Παγκοσμιοποίηση, η Επανάσταση του Brexit και η “Αριστερά”» (Εκδόσεις Γόρδιος) και η επανέκδοση του «προφητικού» βιβλίου του ιδίου «Εξαρτημένη Ανάπτυξη: η Ελληνική περίπτωση» (Εκδόσεις Κουκκίδα).

Στόχος μας είναι ο περισσότερος χρόνος να αφιερωθεί στη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους ώστε να γίνει μεταξύ μας η απαραίτητη ζύμωση, ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα την επαφή μας.

Σήμερα, μετά από 7 χρόνια σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής της ζωής μας, μετά από μια μακρόχρονη περίοδο κρίσης, πιστεύουμε, ότι είναι καιρός να δώσουμε μία απάντηση σε αυτούς που μας κλέβουν την αξιοπρέπεια. Μία απάντηση που θα κάνει ξεκάθαρο ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει αποδεχτεί τη μοίρα του, ότι είναι πρόθυμος να αγωνιστεί για να διεκδικήσει αυτά που του στερούν, ότι είναι συνειδητοποιημένος για το πώς θα ανατρέψει αυτήν την κατάσταση. Σας καλούμε, λοιπόν, να συμβάλλετε με τις δυνάμεις σας σε αυτήν την προσπάθεια.

 

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 16/5/2017

Διαβάστε επίσης: Επικαιροποιημένοι Στόχοι ΜΕΚΕΑ (Μάρτιος 2016)

Ιδρυτική Διακήρυξη ΜΕΚΕΑ

 

Share

Author: admin4

Share This Post On