Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει παρανάλωμα του πυρός με τις πληθυνόμενες αμερικανικές βάσεις που την μετατρέπουν σε ακίνητο αεροπλανοφόρο των εγκληματιών του ΝΑΤΟ

Αγώνας τώρα με λαϊκό ξεσηκωμό παντού για να σταματήσουν άμεσα τα σχέδια Αμερικανών και ντόπιων «αριστερών» δωσίλογων.

2018-04-24_15h28_10

Ο 6ος στόλος στη Σύρο (Μάρτιος 2018)

 

Έλληνα, Ελληνίδα,

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα μας εκτός από το ότι μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια σε Οικονομικό και Πολιτικό Προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) και της ΕΕ, μετατρέπεται ταχύτατα και σε στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ. Στην κυριολεξία μετατρέπεται σε ένα ακίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και των άλλων δυτικών «συμμάχων» μας, από άκρη σε άκρη του ελληνικού εδάφους.

Αυτή η εξέλιξη βέβαια δεν είναι αναπάντεχη, αφού είναι αποτέλεσμα της απώλειας κάθε Εθνικής και Οικονομικής Κυριαρχίας που είχαμε μέχρι πρότινος με την συνεργασία βέβαια των δωσιλογικών “κυβερνήσεων” των τελευταίων χρόνων, με αποκορύφωμα την ελεεινότερη “κυβέρνηση” της “πρώτη φορά αριστεράς”, δηλαδή των “αριστερών” εγκληματιών απατεώνων που ολοκληρώνουν την ιστορικό έγκλημα της μετατροπής της χώρας και σε στρατιωτικό, εκτός από πολιτικο-οικονομικό, προτεκτοράτο της Υ/Ε.

Ιδιαίτερα σήμερα που κινδυνεύει ολόκληρος ο πλανήτης να μετατραπεί σε παρανάλωμα πυρός, όχι βέβαια,  όπως εντελώς αποπροσανατολιστικά λέει η «Αριστερά» μας (από το ΚΚΕ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ κλπ.) για χάρη ενός «ενδο-ιμπεριαλιστικού πολέμου» (αλήθεια ποιους ιμπεριαλιστικούς πολέμους έκανε η Ρωσία, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ;). Εάν δεν ξέραμε ότι η «Αριστερά» μας προσπαθεί ακόμη να ερμηνεύσει κάθε παρόμοια σύγκρουση της Υ/Ε με τους εχθρούς της σαν ενδο-ιμπεριαλιστική αντίθεση, (επειδή προφανώς έχει μείνει ακόμη στην υπεραιωνόβια  Λενινιστική θεωρία του Ιμπεριαλισμού), θα λέγαμε ότι μετέχει στον αποπροσανατολισμό των ανθρώπων του Σόρος που όταν δεν μπορούν να στρέψουν τους σκεπτόμενους πολίτες ανοικτά υπέρ της Νατοϊκής εκστρατείας ενάντια σε κάθε χώρα που παλεύει για την εθνική και οικονομική κυριαρχία τότε γίνονται … ειρηνιστές  ώστε να αποτρέψουν την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου κινήματος κατά της Υ/Ε και των πολέμων της. Έτσι και η «Αριστερά» μετατρέπεται τώρα σε ένα ανώδυνο …φιλειρηνικό κίνημα κατά των ιμπεριαλισμών γενικά και αόριστα, χωρίς να παίρνει θέση  για το τι διακυβεύεται στη Μέση Ανατολή με την οργανωμένη επίθεση της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής ελίτ με στόχο τη συντριβή κάθε λαού που παλεύει ακόμη για την εθνική και οικονομική του κυριαρχία στη Μέση Ανατολή, αλλά και παντού.

Παράλληλα κάποιοι «ελευθεριακοί» της συμφοράς συμπλέουν με τη στρατηγική της Υπερεθνικής Ελίτ για τον διαμελισμό της Συρίας στηρίζοντας τους «αντι-ιμπεριαλιστές»-ορντινάντσες των Αμερικανών, τους άθλιους τ. αντι-ιμπεριαλιστές Κούρδους, επειδή είναι αντικείμενο επίθεσης του Ερντογάν! Και αυτό, χωρίς να περνά η σκέψη από το λιπόβαρο μυαλό τους ότι ο Ερντογάν πετά σήμερα έξω Αμερικανούς και λοιπούς εγκληματίες από τη βάση του Ιντσιρλίκ που τώρα τους μαζεύει η «αριστερή» αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ , δυναμιτίζοντας κυριολεκτικά την ασφάλεια και το ίδιο το μέλλον του Ελληνικού λαού.

  1. Γιατί όμως οι Αμερικάνοι αποφάσισαν τώρα να δημιουργήσουν νέες βάσεις και να αναβαθμίσουν τις υπόλοιπες;

Η εξήγηση βέβαια είναι γιατί ο Τουρκικός λαός τους έδειξε πόρτα, όπως και οι Ιρακινοί και οι Σύριοι πριν, και τώρα έρχονται στο πρωταρχικό προτεκτοράτο τους στη Μεσόγειο, την Ελλάδα!  Ο Ερντογάν, με άλλα λόγια, πετάει έξω από το Ιντσιρλίκ τα αμερικανικά καθάρματα που αιματοκύλισαν από εκεί το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία , το Αφγανιστάν κλπ, που ήδη άρχισαν να την εκκενώνουν. Οι Αμερικανοί φαίνεται αποφάσισαν να διασπάσουν τη βάση του Ιντσιρλίκ και να τη μεταφέρουν κυρίως στην Ελλάδα στη Σούδα, στη Λάρισα, στην Ανδραβίδα, στην Αλεξανδρούπολη, ακόμη και …στη Σύρο και στην Κάλυμνο, δηλαδή μικρά νησιά που τα καταδικάζουν σε κυριολεκτικό αφανισμό σε περίπτωση οποιασδήποτε σύγκρουσης (ακόμη και με συμβατικά όπλα) σε σχέση με τις βάσεις στην ηπειρωτική χώρα και σε μεγαλονήσους όπως η Κρήτη και η Κύπρος.

Και ακριβώς εδώ, λόγω της ασταμάτητης μαζικής προπαγάνδας των ελεγχόμενων από τις δυτικές Ελίτ ΜΜΕ, ο Ελληνικός λαός δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται στη Μέση Ανατολή: ότι, δηλαδή, βασικά έχει δημιουργηθεί άξονας αντίστασης από την πλευρά της Ρωσίας, της Συρίας και του Ιράν ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της Υ/Ε, δηλ. των Αμερικανοσιωνιστών και Ευρωπαίων. Ο αγώνας αυτός τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για το αν τελικά θα πετύχουν τα σχέδια των τελευταίων και θα οδηγηθούμε στην ολοκλήρωση της Νέας Διεθνούς Τάξης για την παγκόσμια κυριαρχία, που σημαίνει την πλήρη υποταγή όλων των λαών. Ή, δηλαδή, θα πετύχει νίκη ο άξονας αντίστασης και θα ανοίξει παράθυρο για την Εθνική και Οικονομική κυριαρχία των λαών, για την οποία αγωνίζονται όχι μόνο τα μέλη της Ευρασιατικής Ένωσης με επικεφαλής τη Ρωσία αλλά και τα λαϊκά κινήματα για Εθνική και Οικονομική κυριαρχία που θεριεύουν στην Ευρώπη, με απαρχή το BREXIT:  από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Αυστρία μέχρι την ίδια τη Γερμανία όπου το αντίστοιχο κόμμα είναι σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση στη Μέρκελ και φυσικά την Ουγγαρία, την Πολωνία κλπ .

Σε αυτό τον άξονα αντίστασης μπαίνει και η Τουρκία, η όποια υπό τον Ερντογάν διεκδικεί και αυτή την Εθνική και Οικονομική της κυριαρχία, αφού δεν δέχεται να γίνει ένα άθλιο Προτεκτοράτο σαν το Ελληνικό, έστω και αν αυτό το κάνει με παλινδρομήσεις, όπως έδειξε η ηλίθια στάση του Ερντογάν να στηρίξει τους νέους εγκληματικούς βομβαρδισμούς της Υ/Ε κατά της Συρίας. Όμως και εδώ η προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ, μαζί με ένα συρφετό ενταγμένων στη ΝΔΤ “διεθνολόγων- αναλυτών”, δεν αφήνουν τον ελληνικό λαό να δει καθαρά τα πράγματα. Με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις καλλιεργούν κλίμα πολέμου, που στην πραγματικότητα όμως δεν έχει κανένα λόγω να ξεκινήσει η Τουρκία, αλλά αντιθέτως, όπως εξηγήσαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωση μας, οι Αμερικανοσιωνιστές και το ΝΑΤΟ  έχουν κάθε λόγο να χρησιμοποιήσουν εμάς ως κολαούζους για να κάνουν αντιπερισπασμό στην Τουρκία, στο μέτωπο της Συρίας, κάτι που θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο οι δικοί μας πολιτικάντηδες δεν διστάζουν να θυσιάσουν  τους δυο στρατιωτικούς που συνέλαβαν οι Τούρκοι προκαλώντας (όπως πήραν εντολή άνωθεν) τον Ερντογάν με το να μην επιστρέψουν τους πραξικοπηματίες, όπως όφειλαν να κάνουν  από καιρό. Αλήθεια μπορεί κανένας να φανταστεί την οργή των ίδιων πολιτικάντηδων αν είχαν ζητήσει άσυλο στην Τουρκία οι Παπαδόπουλος και Ιωαννίδης και ο Ερντογάν επικαλείτο τις αστειότητες του διεθνούς δικαίου για να μην τους επιστρέψει;

  1. Τι σημαίνει για την Ελλάδα η πλήρης μεταφορά εδώ των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων;

Πέρα από τους αμέτρητους κινδύνους που μας βάζει αυτό σε περίπτωση γενικότερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, οπότε ολόκληρη η Ελλάδα μπορεί να γίνει ολοκαύτωμα για χάρη του ΝΑΤΟ (ενώ βέβαια Αμερικανοί, Άγγλοι, Γερμανοί  κλπ δεν θα πάθουν τίποτα στις πατρίδες τους!), ακόμη και να γλιτώσουμε την ανάφλεξη θα γίνουμε τόσο μισητοί στους Αραβικούς λαούς που μας είχαν στηρίξει τόσα χρόνια, όσο και οι Σιωνιστές, αφού θα μετατραπούμε σε κανονική επαρχία του Ισραήλ! Και αυτό βέβαια θα έχει συνέπειες όχι μόνο οικονομικές αλλά και “τρομοκρατικές”. Ο λόγος που δεν είχαν γίνει παρόμοιες πράξεις στην Ελλάδα τόσο καιρό ήταν ότι οι Αραβικοί λαοί μας θεωρούσαν φίλους. Αν όμως εμπλακούμε σε πολεμική σύγκρουση, όχι μόνο τα ελληνικά (Νατοϊκά) πλοία και τα αεροπλάνα θα γίνουν (δικαιολογημένα) στόχος της οργής των Αράβων,  αλλά και οι απλοί πολίτες στο εσωτερικό της χώρας θα γίνουν στόχος «τρομοκρατικών» επιθέσεων, όπως ήδη γίνεται σήμερα στη Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία κλπ.

Αλλά μήπως αυτό θα συμβάλει στην “ανάπτυξη” όπως λένε οι εγκληματίες και όργανα τους στη Κυβέρνηση; Όχι βέβαια! Ποια “ανάπτυξη” έφεραν στην Κύπρο ή την Κρήτη οι εκεί βάσεις; Ας πάρουμε  σαν παράδειγμα την Σύρο, που είναι πρωτεύουσα των πανέμορφων Κυκλάδων με την μεγάλη Ιστορία. Τη δημιουργία μίας νέας αμερικανικής βάσης, στην αρχή την  παρουσίασε ο δήμαρχος της Σύρου σαν απλή αναβάθμιση του Νεώριου (που θα το αγοράσει μια ύποπτη ελληνοαμερικανικη εταιρεία), όπου δήθεν θα μπορούν απλά να επισκευάζονται και πλοία του 6ου  στόλου, αλλά τώρα αποκαλύπτει ότι ουσιαστικά η Σύρος προορίζεται για νέα αμερικανική βάση στη Μεσόγειο για επισκευή και ανεφοδιασμό του στόλου , αφού θα έχουν στο μεταξύ κάνουν τεράστια έργα στο ίδιο το λιμάνι της Ερμούπολης που θα επιτρέπουν τη προσέγγιση των κτηνωδών αεροπλανοφόρων κλπ! Έχουν καταλάβει οι ντόπιοι τι σημαίνουν όλα αυτά; Η Σύρος βέβαια  δεν είναι ηπειρωτική Ελλάδα, ούτε μεγάλο νησί όπως η Κρήτη, ούτε τέλος ένα ξερονήσι δίπλα στη Κάλυμνο. Η Σύρος είναι ένα συγκεντρωμένο και σχετικά πυκνοκατοικημένο  νησάκι και θα είναι η πλήρης καταστροφή του αν γίνουν τα έργα αυτά, που θα το μετατρέψουν όχι μόνο στην …Τρούμπα της δεκαετίας του ’50 και 60 (για την αναψυχή του 6ου στόλου) αλλά και σε ένα ‘αρματωμένο’ νησάκι με εκατοντάδες ‘κουμπουροφόρους ασφαλείας’ να κυκλοφορούν στα δρομάκια της Ερμούπολης, ενώ μπορεί να γίνει και κέντρο συγκέντρωσης Αράβων “τρομοκρατών”  που θα θέλουν (δικαιολογημένα) να εκδικηθούν την καταστροφή που έχουν υποστεί από τους Αμερικανούς.

Φυσικά, το Νεώριο, που το έκλεισαν οι Ελληνικές πολιτικές και οικονομικές ελίτ, είναι αναγκαίο να ξαναστηθεί, αλλά γιατί άραγε πρέπει να συνδέεται η τύχη του Νεώριου και των εργατών από τη μετατροπή του νησιού σε Αμερικανική βάση; Ποιος και γιατί επιβάλλει την άθλια αυτή συσχέτιση; Γιατί άραγε η δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση δεν μπορεί να κοινωνικοποιήσει και αναδιαρθρώσει το Νεώριο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες κατ αρχήν του Ελληνικού (κρατικού και ιδιωτικού) στόλου, δίνοντας δουλειές σε πολλές χιλιάδες Έλληνες εργάτες που σήμερα λιμοκτονούν; Μήπως γιατί δεν μας το επιτρέπει η ΕΕ; Αλλά τότε γιατί μένουμε ακόμη στην ΕΕ που ήδη έχει καταστρέψει τον τόπο μας, όπως ήδη απαιτούν πολλοί Ευρωπαϊκοί λαοί, εκτός από τον…Ελληνικό, που όμως η ίδια ΕΕ κατέστρεψε περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαϊκό λαό;

Εάν ο Ελληνικος λαός (της Σύρου αλλά και κάθε άλλης περιοχής όπου θα στηθούν οι δολοφονικές βάσεις) ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΠΟΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ (ΔΗΛ. ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Η ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ), τότε είμαστε πραγματικά χαμένοι σαν λαός…

  1. Έτσι θα γίνει «Ανάπτυξη» στην Ελλάδα;;

Η “κυβέρνηση” των δοσίλογων, αφού υλοποιεί την Οικονομική Κατοχή της χώρας και λέει στον ελληνικό λαό «κάνετε υπομονή, καταστραφείτε τώρα, αλλά περιμένετε, θα έρθει “ανάπτυξη” από τις Πολυεθνικές», τώρα, χέρι χέρι με τον Αμερικανό πρέσβη (τον γνωστό για την οργάνωση του πραξικοπήματος στην Ουκρανία), «διαφημίζουν» την «ανάπτυξη» που θα έρθει από την μετατροπή της πατρίδας μας και σε στρατιωτικό (πέρα από οικονομικό) προτεκτοράτο, βάση θανάτου και καταστροφής.

Το πιο ανησυχητικό είναι όμως ότι με “μπροστάρηδες” τους τοπικούς πολιτικούς και οικονομικούς “παράγοντες” (δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, επιχειρηματίες) που γλύφουν τους αποικιοκράτες για δήθεν “ανάπτυξη”, φαίνεται ότι και ένα τμήμα του κόσμου αποδέχεται αυτή την κατάσταση μέσα από την αμείωτη προπαγάνδα, αλλά και την λογική του υποτακτικού “ρεαλισμού”, να αποδεχτούμε και να «εκμεταλλευτούμε» δήθεν την “πραγματικότητα”, προς όφελός μας”.

Εμείς, αντίθετα, με κάθε ευθύνη προς την Ιστορία του Ελληνικού Λαού, αλλά και τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ του συμφέροντα λέμε: εδώ και τώρα ξεσηκωμός των κατοίκων της Σύρου αλλά και όλης της Ελλάδας ενάντια στις βάσεις που βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη μας.

Να δημιουργηθούν άμεσα λαϊκες κίνησεις στην Σύρο και στις άλλες περιοχές που φιλοξενούν ήδη (η σχεδιάζονται να φιλοξενήσουν στρατιωτικές βάσεις) οπού με λαϊκές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις θα σταματήσουν το νέο ντροπιαστικό έγκλημα εις βάρος των περιοχών τους αλλά και όλης της Ελλάδας. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΦΤΕΛΙΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΒΑΙΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. Να ξεσηκωθούμε όλοι.

Επίσης καλούμε άμεσα κάθε έντιμο αγωνιστή να κινητοποιηθεί για τη δημιουργία ενός πελώριου λαϊκού κινήματος που θα ακυρώσει τα σχέδια πλήρους ΝΑΤΟποίησης της Ελλάδας, δίνοντας εδώ και τώρα τον πραγματικό αγώνα και όχι απλα “διαμαρτυρίες” για την τιμή των όπλων. Έχει ευθύνη και το ΚΚΕ με την δύναμη που διαθέτει να ξεκινήσει έναν νέο ξεσηκωμό του ελληνικού λαού και που μέχρι τώρα φαίνεται ότι μόνο στα λόγια αγωνίζεται, αντίθετα για παράδειγμα με τον πραγματικό αγώνα που έκανε σε ανάλογη περίπτωση (να σταματήσει τη διέλευση των ΝΑΤΟϊκών στην επίθεση κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας)…

  1. Τι κάνουμε τώρα;

Να συσπειρωθούμε όλοι σε Λαϊκό Μέτωπα με συνελεύσεις πολιτών στην κάθε περιοχή και πανελλαδικά όπως προτείνει το ΜΕΚΕΑ για συντονισμένο αγώνα (με διαδηλώσεις που θα κλιμακωθούν ανά τη χώρα) με αιτήματα:

Α.Το άμεσο σταμάτημα των σχεδίων αυτών

Β. Σε περίπτωση άρνησης της κυβέρνησης των δωσίλογων, να τεθεί θέμα δημοψηφίσματος να αποφασίσει ο λαός αν θέλει την μετατροπή της  Ελλάδας σε ένα ακίνητο Νατοϊκό αεροπλανοφόρο.

Γ. Μετά την λαϊκή απόρριψη του Αμερικανικού αιτήματος για βάσεις, εάν η κυβέρνηση αρνηθεί να το εκτελέσει (όπως έκανε τον Ιούλη του 2015) να κατεβούμε όλοι στους δρόμους να ρίξουμε τη κυβέρνηση των δωσίλογων και να προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση λαϊκής ενότητας με βασικό αίτημα την άμεση έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ και την οικονομική αυτοδυναμία, δηλαδή την Εθνική και Οικονομική κυριαρχία!

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 24/04/2018

Παραπομπές:

  1. Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Ποιοι μας σπρώχνουν στον Πόλεμο και γιατί; – Πώς θα αποφύγουμε μια νέα Εθνική καταστροφή, 14/03/2018
  2. Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Οι άθλιοι Κούρδοι εγκαταλείπουν τον αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα για να κάνουν ένα αμερικανο-σιωνιστικό προτεκτοράτο, 25/02/2018
  3. Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Ο Αγώνας των Λαών για Εθνική και Οικονομική Κυριαρχία και η “Αριστερά”, 18/02/2018
  4. Οι εγκληματικές Υπερεθνικές και Σιωνιστικές ελίτ εν δράσει στη Μέση Ανατολή – Απρόβλεπτες οι συνέπειες από τυχόν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία (Τάκης Φωτόπουλος), 12/04/2018
  5. Οι φιλο-Σιωνιστές εγκληματίες του ΣΥΡΙΖΑ, 22/02/2018
Share

Author: admin3

Share This Post On