ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 15/7 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 15/7 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Σήμερα 15/7 επιχειρείται να περάσει από τη βουλή το χειρότερο μνημόνιο που έχει παρουσιαστεί ποτέ, γεγονός που αποτελεί ουσιαστικό πραξικόπημα απέναντι στη λαϊκή εντολή της 5η Ιούλη για κατάργηση των πολιτικών λιτότητας, μνημονίων και αμφισβήτησης της ΕΕ και των μηχανισμών της.

Η στάση της συν-κυβέρνησης – η οποία ήλθε στην εξουσία με εντολή την κατάργηση των μνημονίων – για ψήφιση του 3ου μνημονίου, με την υποστήριξη όλων των ευρω-φασιστικών κομμάτων της βουλής συνιστά εγκληματική πολιτική απάτη και πραξικόπημα. Το κοινό μέτωπο των φίλο-ΕΕ κομμάτων έχει πάρει πλέον και τυπική μορφή δείχνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της «ευρωπαϊκής αριστεράς» που έμελε να παίξει τον πιο αντιδραστικό ρόλο στα χρονικά της χώρας. Τα φθαρμένα κόμματα της βουλής (ΝΔ, Πασοκ κλπ…) δεν ήταν σε θέση να περάσουν την τελειωτική «λύση» στα λαϊκά στρώματα, αυτό το φέρνει εις πέρας η «ναυαρχίδα» της πέμπτης φάλαγγας μέσα στα κινήματα, ο Σύριζα και οι λαπάδες «οικονομολόγοι» του, με κάποιους από δαύτους να ταΐζουν ακόμα και τώρα με κουτόχορτο τα λαϊκά στρώματα για έξοδο από ΟΝΕ αλλά όχι από την ΕΕ. Ένα πρόγραμμα για την οικονομική αυτοδυναμία του λαού με μέτρα που προβλέπουν από τον έλεγχο του νομίσματος μέχρι την παραγωγική ανασυγκρότηση, αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για την απεξάρτηση των λαϊκών στρωμάτων από τους μηχανισμούς της ΕΕ και την αναστροφή της κατεστραμμένης αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής προς την ανασυγκρότησή της, έξω από τις ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές.

Με το μνημόνιο που ψηφίζεται στη βουλή, ξηλώνεται συθέμελα κάθε κοινωνική παροχή στα λαϊκά στρώματα, από το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό μέχρι την υγεία και την παιδεία. Ξεπουλιούνται όλοι οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της χώρας καθιστώντας την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας αδύνατη. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας θεσμοποιούνται ως ιδιοκτησία της ΕΕ, από τα δημόσια ταμεία μέχρι τα λιμάνια τα αεροδρόμια κλπ… Ακόμα και δικτατορικό καθεστώς δε τόλμησε ποτέ να πάρει παρόμοια μέτρα.

Η μόνη απάντηση σε αυτή την επιχείρηση προτεκταριοποίησης της χώρας και μόνιμης εξαθλίωσης του λαού, είναι η μη ψήφιση του 3ου μνημονίου και η πτώση της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών. Συνδικάτα, συνελεύσεις εργαζομένων και πολιτών, κοινωνικοί φορείς πρέπει να είναι σε εγρήγορση για την ακύρωση κάθε πιθανής επικύρωσης των νέων μέτρων με την υποστήριξη όλου του Ελληνικού λαού. Κανένα κοινωνικό αγαθό δε πρέπει να καταλήξει στα χέρια της υπερεθνικής χούντας. Ένας τέτοιος αγώνας – που αποτελεί πλέον μονόδρομο απέναντι στην οικονομική κατοχή – θα πρέπει να συνοδεύεται από πρόγραμμα οικονομικής αυτοδυναμίας με σειρά μέτρων (βλ. προτάσεις ΜΕΚΕΑ).

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΝΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 15/7 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

 

image-Αντίγραφο-e1394061498860-1

Share

Author: admin

Share This Post On