Σχόλιο ΜΕΚΕΑ: «ΠΕΡΙ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ» Η Χιντ Ραχάμπ, 6 ετών, βρέθηκε νεκρή παρά τα τηλεφωνήματα που καλούσαν σε βοήθεια

Σχόλιο του Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης

ΠΕΡΙ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ

Να πώς τα θύματα των Ναζί γίνονται τα ίδια Ναζιστές και χρησιμοποιούν τις ίδιες η και χειρότερες μεθόδους εξόντωσης των αντιπάλων τους.

Η αποκάλυψη προ ημερών ότι Σιωνιστές στρατιώτες δολοφόνησαν στην Γάζα εν ψυχρώ μια οικογένεια άοπλων Παλαιστίνιων, συμπεριλαμβανομένων και μικρών παιδιών (που προσπαθούσαν να μετακομίσουν αναγκαστικά στον Νότο για να γλιτώσουν τους “εκκαθαριστικούς” σιωνιστικούς βομβαρδισμούς στον Βορρά όπου διέμεναν), έδειξε το πόσο εύκολα ένας Σιωνιστής–εξ ορισμού το αιώνιο θύμα των εγκληματιών Ναζί– μπορεί να μετατραπεί σε ναζιστικό κτήνος, αν όχι και να το υπερβεί! Το γεγονός μάλιστα ότι τα ίδια σιωνιστικά κτήνη δεν δίστασαν να βομβαρδίσουν και το νοσοκομειακό που έσπευσε σε βοήθεια των Παλαιστινίων, αν αληθεύει, αποδείχνει ότι τα κτήνη αυτά ξεπέρασαν τα αντίστοιχα ναζιστικά. Περιττό να προστεθεί ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν η όχι τις πληροφορίες αυτές έχουν αποκλειστεί από τη περιοχή από τους Σιωνιστές δολοφόνους, οι οποίοι φαίνεται «έβαλαν τα γυαλιά» στους Ναζί δάσκαλους τους, τουλάχιστον όσον αφορά τη δολιότητα…

Η Χιντ Ραχάμπ, 6 ετών, βρέθηκε νεκρή
παρά τα τηλεφωνήματα που καλούσαν σε βοήθεια

Πηγή: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68261286

Ένα εξάχρονο κορίτσι, που εξαφανίστηκε στην πόλη της Γάζας τον περασμένο μήνα, βρέθηκε νεκρό μαζί με αρκετούς συγγενείς του και δύο νοσοκόμους που προσπάθησαν να το σώσουν, αφού φαίνεται ότι δέχθηκαν πυρά από ισραηλινά τανκς.

Η Χιντ Ραχάμπ διέφευγε από την πόλη με ένα αυτοκίνητο μαζί με τη θεία της, τον θείο της και τρία ξαδέλφια της εκείνη την ώρα.

Οι ηχογραφήσεις των κλήσεων μεταξύ της Χιντ και των υπαλλήλων του τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης υποδηλώνουν ότι η εξάχρονη ήταν η μόνη που είχε μείνει ζωντανή στο αυτοκίνητο, κρυμμένη από τις ισραηλινές δυνάμεις ανάμεσα στα πτώματα των συγγενών της.

Οι εκκλήσεις της για κάποιον να τη σώσει τελείωσαν όταν η τηλεφωνική γραμμή διακόπηκε εν μέσω του ήχου περισσότερων πυροβολισμών.

Διασώστες της Παλαιστινιακής Εταιρείας Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS) κατάφεραν το Σάββατο να φτάσουν στην περιοχή, η οποία είχε προηγουμένως αποκλειστεί ως ενεργή ζώνη μάχης.

Βρήκαν το μαύρο αυτοκίνητο Kia στο οποίο επέβαινε η Χιντ – το παρμπρίζ και το ταμπλό του είχαν γίνει κομμάτια, ενώ τρύπες από σφαίρες ήταν διάσπαρτες στο πλάι.

Ένας διασώστης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Χιντ ήταν μεταξύ των έξι πτωμάτων που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, τα οποία έφεραν σημάδια από πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς.

Λίγα μέτρα πιο πέρα υπήρχαν τα απομεινάρια ενός άλλου οχήματος – εντελώς καμένο, με τη μηχανή του να βρίσκεται διαλυμένη στο έδαφος. Η Ερυθρά Ημισέληνος λέει ότι αυτό όχημα είναι το ασθενοφόρο που στάλθηκε για να παραλάβει την Χιντ.

Το πλήρωμά του – ο Yusuf al-Zeino και ο Ahmed al-Madhoun – σκοτώθηκαν όταν το ασθενοφόρο βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, υποστηρίζει η οργάνωση.

Σε ανακοίνωσή της, η PRCS κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στόχευσε σκόπιμα το ασθενοφόρο, μόλις έφτασε στο σημείο στις 29 Ιανουαρίου.

“Οι [ισραηλινές] κατοχικές δυνάμεις στόχευσαν σκόπιμα το πλήρωμα της Ερυθράς Ημισελήνου, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχαν λάβει σχετική ειδοποίηση ώστε να επιτραπεί στο ασθενοφόρο να φτάσει στο σημείο για να διασώσει το παιδί, τη Χιντ”, ανέφερε.

Η PRCS δήλωσε στο BBC ότι χρειάστηκαν αρκετές ώρες συντονισμού της πρόσβασης σε συνεννόηση με τον ισραηλινό στρατό, προκειμένου να σταλούν τραυματιοφορείς στην Χιντ.

“Πήραμε την άδεια, πήραμε το πράσινο φως”, μου είπε η εκπρόσωπος της PRCS, Nibal Farsakh, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. “Κατά την άφιξη, [το πλήρωμα] επιβεβαίωσε ότι μπορούσαν να δουν το αυτοκίνητο όπου η Χιντ ήταν παγιδευμένη και, μάλιστα, μπορούσαν να δουν και την ίδια. Το τελευταίο πράγμα που ακούσαμε ήταν συνεχείς πυροβολισμοί”.

Οι ηχογραφήσεις των συνομιλιών της Χιντ με τους υπαλλήλους του τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης – που μοιράστηκαν δημόσια από την Ερυθρά Ημισέληνο – πυροδότησαν μια εκστρατεία για να μάθουν τι της είχε συμβεί.

Η μητέρα της Χιντ μας είπε – πριν ανακαλυφθεί το πτώμα της – ότι περίμενε την κόρη της “από στιγμή σε στιγμή, από στιγμή σε στιγμή”.

Τώρα απαιτεί την απόδοση ευθυνών.

“Για κάθε άτομο που άκουσε τη φωνή μου και την εκλιπαρούσα φωνή της κόρης μου, αλλά δεν τη διέσωσε, θα τους ανακρίνω ενώπιον του Θεού την Ημέρα της Κρίσης”, δήλωσε στο BBC. “Ο Νετανιάχου, ο Μπάιντεν και όλοι όσοι συνεργάστηκαν εναντίον μας, εναντίον της Γάζας και του λαού της, προσεύχομαι εναντίον τους από τα βάθη της καρδιάς μου”.

Στο νοσοκομείο όπου περίμενε νέα για την κόρη της, η μητέρα της Χιντ, η Wissam, κρατάει ακόμα τη μικρή ροζ τσάντα της. Μέσα σ’ αυτήν, ένα τετράδιο όπου η Χιντ μάθαινε να γράφει.

“Πόσες ακόμα μητέρες περιμένετε να νιώσουν αυτόν τον πόνο; Πόσα ακόμα παιδιά θέλετε να σκοτωθούν;”, είπε.

Ζητήσαμε δύο φορές από τον στρατό λεπτομέρειες σχετικά με τις επιχειρήσεις του στην περιοχή εκείνη την ημέρα, καθώς και για την εξαφάνιση της Χιντ και για το ασθενοφόρο που στάλθηκε για να την ανακτήσει – ο στρατός είπε ότι έλεγχε τις διαθέσιμες πληροφορίες. .

Ζητήσαμε και πάλι την απάντησή τους στους ισχυρισμούς που διατύπωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος το Σάββατο.

Οι κανόνες του πολέμου λένε ότι το ιατρικό προσωπικό πρέπει να προστατεύεται και να μην στοχοποιείται σε μια σύγκρουση και ότι στους τραυματίες πρέπει να παρέχεται η ιατρική φροντίδα που χρειάζονται – στο μέγιστο δυνατό βαθμό και με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για τη μεταφορά των όπλων και των μαχητών της.

 

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 15/02/2024

Share

Author: admin5

Share This Post On